fredag den 8. august 2014

Appelsinmarmelade

Jeg lavede lige et par glas appelsinmarmelade i går. Det blev faktisk meget godt, når jeg skal sige det selv. Jeg havde 3 øko-appelsiner til overs i køleskabet, fordi jeg bagte en chokoladekage med appelsinskal (mums  i øvrigt) i sidste uge. Jeg har før lavet appelsinmarmelade men jeg synes at den havde tendens til at blive lidt bitter, da jeg altid har kommet hele appelsinen i. Ja, jeg ved godt at det er det hvide i frugten der gør den bitter. Derfor prøvede jeg også med en ny fremgangmåde denne gang:
Jeg rev skallen på de 3 appelsiner, kom det i en gryde, sammen med saften som jeg pressede af dem. Derefter spædede jeg op, med færdig købt appelsinjuice (ialt 1liter). Så kogte jeg det op tilsatte et brev Gul Melatin, og derefter 750 gram sukker. Kogte igennem i 1 minut. Viola, (som min gamle regnelærer sagde) 2 glag fin gul, gul marmelade. Nemmere kan det ikke være. Det kan godt være, at det økonomisk ikke kan betale sig, men selvgjort er nu engang velgjort.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar